De dooddoener van geluk


Liefde kent geen verwachtingen. Angst is vol verwachtingen. Daarom doet angst pijn en liefde niet. We verwachten iets en als daar dan niet aan wordt voldaan voelen we ons gekwetst. Als we liefhebben, houden we er geen verwachtingen op na. We doen de dingen omdat we ze graag willen doen en als andere mensen daar anders in zijn, is dat omdat ze bepaalde dingen niet of anders willen. Wanneer we niet verwachten dat iets zal gebeuren, is het ook niet belangrijk als het niet gebeurd. We voelen ons niet gekwetst, want alles wat er gebeurt is oké.

Wat heb ik echt nodig vs. wat is een droombeeld

Vorig inzicht was voor mij een serieus aha-moment. Ik was zo gefocust op mijn angst dat mijn relatie niet zou voldoen aan mijn droombeeld dat ik blind was voor de dingen die hij wèl deed. Ik was verblind door mijn tunnelvisie. De momenten dat hij door mijn haren streelt, mij vastneemt en me laat lachen. Dat zijn momenten die ik koester.

Dit inzicht laat toe dat ik terug kan voelen 'wat heb ik echt nodig vs. wat is een droombeeld'.

Ontdek de love language van jezelf en die van je partner 

Wil je weten hoe jij liefde ontvangt en hoe jij je partner liefde kan geven? Dan gaat het blogartikel "seks of bloemen" je zeker interesseren! 

Aanmelden om een reactie achter te laten
Wat als je partner een andere toekomstvisie heeft?
Hoe ga je verder?