Seks of bloemen?
The 5 Languages of Love

Wat als ik je vertel dat ik in de afgelopen zeven jaar nog nooit een boeket bloemen heb ontvangen van mijn lief? Afgezien van zeven verjaardagen, waren er geen attenties.  Of dit niet een keertje knaagde wanneer ik zag dat andere dames in de bloemetjes werden gezet? Uiteraard! Of hier geen ruzies door zijn ontstaan? Wat dacht je. ;)

Is dit te wijten aan de maatschappij, romantische ideeën uit films en boeken, onze opvoeding, of een mix van dit alles? We hebben onbewust een beeld geschetst van hoe een goede relatie eruit zou moeten zien. We stellen hoge verwachtingen, mede gevoed door sociale media. En terwijl de teleurstellingen zich opstapelen, leidt dit tot groeiende frustratie.

Wat zegt ons dit? 

Je begint te twijfelen: "Houdt hij eigenlijk wel van me?" of "Neemt hij me als vanzelfsprekend?" Er ontstaan twijfels over je relatie en voordat je het weet, zie je in alles iets negatiefs. Been there, done that. Totdat ik op het werk stuitte op Gary Chapman's 'The Language Of Love'. Het nodigt je uit om na te denken over de verschillende talen van liefde en helpt je te ontdekken wat voor jou en je partner belangrijk is. Hij leert je communiceren over wat voor jouw en je partner er ècht toe doet. Of je partner luistert? Dat is aan hem. Of je hier vrede mee neemt? Dat is aan jou. ;)

Wat brengt jou en je partner vreugde?

Gary Chapman laat zien dat iedereen een persoonlijke taal van liefde heeft. Wat voor jou belangrijk is, is dat misschien niet voor de ander, of minder belangrijk. Ik daag je uit om niet alleen na te denken over je eigen behoeften, maar ook om te achterhalen wat voor je partner belangrijk is. Waar reageert jouw partner het meest positief op? Waar maak je hem altijd blij mee?

De Vijf Talen van Liefde

  1. Quality Time: onverdeelde aandacht waarbij niet de tijd telt, maar de volledige aandacht en energie die je ontvangt.
  2. Fysieke aanraking: spontane knuffels, kusjes, intimiteit.
  3. Affirmaties: "Wat heb je weer heerlijk gekookt! Je ziet er prachtig uit, schat. Ga ervoor, ik geloof in jou!"
  4. Attenties: Een (kleine) betekenisvolle attentie, een boeket bloemen 💐, een kaartje met een mooie boodschap, enz.
  5. Klusjes: Taken of klusjes die het leven van de ander vergemakkelijken. Een keer koken, spontaan stofzuigen, de post voor de ander halen, enz.

Er bestaat een gratis online quiz die je helpt jouw liefdestaal te ontdekken.

Belangrijk! Verander nooit jouw taal van liefde voor een ander. Verwacht ook niet dat wat voor jou het belangrijkst is, even belangrijk is voor de ander! 

Wil je meer ontdekken over de talen van liefde en hoe dit je relatie kan versterken? Neem de tijd om Gary Chapman's 'The Language Of Love' te verkennen. Er bestaan boeken en zelfs cursussen over die je hier kan vinden. 

Geloof me, het kan een eyeopener zijn voor een diepere connectie met je partner. Ontdek jullie unieke talen van liefde en bouw samen aan een nog sterker en liefdevoller partnerschap! 💖

Aanmelden om een reactie achter te laten
De dooddoener van geluk