Seks of bloemen?
The 5 Languages of Love

Wat als ik je vertel dat ik in vijf jaar nog nooit bloemen heb ontvangen van mijn lief? Buiten vijf verjaardagen, bleven de attenties uit. Of dit niet een keertje knaagde wanneer ik zag dat andere dames in de bloemetjes werden gezet? Uiteraard! Of hier geen ruzies door zijn ontstaan? Wat dacht je. ;)

Valt het te wijten aan de maatschappij, de romantische klassiekers, onze opvoeding of een combinatie ervan? We hebben hoe dan ook een bepaald droombeeld gecreëerd van hoe een goede relatie er moet uitzien. We stellen hoge verwachtingen die ook nog eens worden gevoed door o.a. social media. De teleurstellingen volgen elkaar op en de frustratie groeit. 

Wat wilt dit mij zeggen? 

Je vraagt je af: "ziet hij me wel graag?" of "neemt hij me als vanzelfsprekend?" 
Er ontstaan twijfels over je relatie en voor je het weet, zie je in alles iets verkeerd. 
Been there, done that. Tot ik op het werk botste van Gary Chapman 'The Language Of Love'.  Het laat je nadenken over de verschillend Languages Of Love en helpt je ontdekken wat die van jou en wat die van je partner is. Dankzij hem communiceren we aan elkaar wat voor ons ECHT belangrijk is. 
Of je lief luistert? Dat is aan hem. Of je hier vrede mee neemt? Dat is aan jou. ;)

Wat doet jou en wat doe je partner stralen?

Gary Chapman laat zien dat iedereen een persoonlijke Language Of Love heeft. Wat jij belangrijk vindt, is voor de ander misschien niet of minder belangrijk. Ik daag je dus niet alleen uit om voor jezelf na te denken. Ga ook na wat voor je partner belangrijk is. Waar reageert jouw partner het meeste op? Waar maak je hem altijd blij mee? 

The Five Languages Of Love

  1. Quality Time: onverdeelde aandacht waar niet de tijd er toe doet maar de volle aandacht en energie die je ontvangt.
  2. Fysieke aanraking: spontane knuffels, kusjes, seks.
  3. Affirmaties: "Wat heb je weer lekker gekookt! Je ziet er prachtig uit schat. Ga ervoor, ik geloof in jou!"
  4. Attenties: Een (kleine) betekenisvolle attentie, een boeketje bloemen 💐, een kaartje met een mooie tekst etc.
  5. Klusjes: Taakjes of klusjes die de ander zijn/haar leven vergemakkelijkt. Een keertje koken, spontaan stofzuigen, naar de post gaan voor de ander etc.

Belangrijke!

Verander nooit jouw Language Of Love voor een ander. Verwacht ook niet dat hetgeen wat jij het belangrijkste vindt, even belangrijk is voor de ander.

Aanmelden om een reactie achter te laten
Zou zijn liefde op zijn?
Ik twijfel of hij me wel ècht graag ziet.