Seks of bloemen?
The 5 Languages of Love

Seks of bloemen?

What's your language of love? 

Michiel & ik zijn ongeveer vijf jaar samen. Ik heb nog nooit één boeket gekregen, laat staan een zelf geplukt bloemetje. Of dit niet een keertje knaagde wanneer ik zag dat andere dames letterlijk in de bloemetjes werden gezet? Oh jawel, jaloezie alom!

 En toen hoorde ik over The Language Of Love, een simpel model ontwikkeld door Gary Chapman. Dit heeft onze relatie niet alleen leuker maar ook makkelijker gemaakt. Waar ik eerst alles van een relatie verwachte, lukt het mij nu beter om te communiceren wat ik ECHT belangrijk vind. Dit heeft ons enorm vooruitgeholpen.

Wat doet wie stralen?

Gezien dit voor iedereen persoonlijk is, is het dus ook niet slecht om jezelf af te vragen wat The Language Of Love is voor de ander. Waar reageert jouw partner het meeste op? Bij welke actie doe je hem/haar stralen?

Mijn top vijf

Het laat mij onze relatie in een ander perspectief zien. Een bloemetje zal ik niet snel krijgen maar de eerste drie zitten zeer goed. En daar ben ik dankbaar voor.

Quality Time: onverdeelde aandacht waar niet de tijd er toe doet maar de volle aandacht en energie die je ontvangt.

Physical Touch: spontane knuffels, kusjes, seks.

Affirmaties: "Wat heb je weer lekker gekookt!", "Je ziet er prachtig uit schat", "Ga ervoor, ik geloof in jou!"

Receiving Gifts: Een (kleine) betekenisvolle attentie, een boeketje bloemen 💐, een kaartje met een mooie tekst.

Acts of service: Taakjes of klusjes die de ander zijn/haar leven vergemakkelijkt. Een keertje koken, spontaan stofzuigen, een Zalando pakket gaan halen 🤫

Maar nog even dit belangrijk inzicht

Twee dingen die ik nog heb geleerd? Verander nooit jouw Language Of Love voor een ander. Verwacht niet dat hetgeen wat jij het belangrijkste vindt, even belangrijk is voor de ander.

Zou zijn liefde op zijn?
Ik twijfel of hij me wel ècht graag ziet.