Waarom jij en ik onze eigen gevangenis creëren
door vast te houden aan onze oude overtuigingen!

Ik heb mezelf een leven lang laten geloven dat ik geen (goede) loper ben. En zoals Michael Pilarczyk schreef, ‘je kan nooit groter worden dan je eigen gedachten’, saboteerde ik mezelf en creëerde ik mijn eigen gevangenis. Tot ik Mowgli door de velden zag crossen en bij mezelf dacht: ‘Wat een gevoel van vrijheid moet dat geven!’ 

Ik dook in profielen, ontdekte zo trailrunning en herinneringen aan die ene keer in de Alpen, waar ik bijna omver werd gelopen door een trailrunner, deden me verder dromen. Wat als ik het mijn doel maak om bergtoppen al lopend te beklimmen? 

If you want to be a runner, be a runner!  

“The goal is not to run a marathon; the goal is to become a runner,” herinnert James Clear ons in zijn boek ‘Atomic Habits’. En dat is precies wat ik deed. Ik ging op onderzoek uit. Hoe gedraagt een loper zich? Wat denkt een loper? Wat eet een loper? Wat draagt een loper? Welke mindset heeft een loper? 


Ik investeerde in een sporthorloge van Garmin en trailrun-schoenen van New Balance, koos een workoutschema met een tussendoel: 5 km lopen binnen 16 weken aan een gemiddelde snelheid van 10km/u. Het wordt langzaam opgebouwd, en ik geniet van de vele kleine overwinningen. Drie keer per week behaal ik gemakkelijk een overwinning, en dat motiveert me om door te gaan! 

Time for commitment!  

Tijdens mijn zoektocht naar wedstrijden kwam ik de Midsummer Oudsbeerg Trail van 12 km tegen (juni ‘24) op Betrail.run. Ik denk dat dit een goede is om mee te beginnen. Houd jij me accountable, kom je life supporteren? Of nog beter, meedoen? 

Sign in to leave a comment
QUITING ALCOHOL
7 tips bij sociale druk!