Oefening: omgaan met triggers
Scrol naar beneden voor de oefening

Je herkent het vast wel. Tijdens een rustig moment scroll je nog even door jouw Instagramfeed. Het duurt niet lang of je voelt een intens gevoel van jaloezie in je maag. Misschien zie je hoe iemand de carrière heeft waar jij zo naar streeft, of je ziet je ex op een foto met een ander meisje. Of misschien ontdek je dat twee vriendinnen hebben afgesproken zonder jou.

Wat doe jij? Kies je voor afleiding? Scroll je snel verder in de hoop het te vergeten of open je Zalando om online te shoppen? We hebben de neiging om onze ogen af te wenden, zo snel mogelijk te vluchten en ons leven zo te organiseren dat we die slag niet nog eens moeten incasseren.

Loslaten voor Spirituele Groei

"If you truly want to grow spiritually, you’ll realize that keeping your stuff is keeping you trapped." - Michael A. Singer

Hoe kan je loslaten?

Leren loslaten is geen gemakkelijke taak. Het vraagt je niet naar externe zaken te reiken, maar juist naar binnen te keren, naar het ongemakkelijke gevoel.

Hier is een eenvoudige oefening die als een eerste stap kan dienen. Het is klein, haalbaar en dus gemakkelijk toepasbaar.

De volgende keer dat je voelt dat je wordt getriggerd, nodig ik je uit om even bij jezelf te zitten en te observeren: wat heeft je juist getriggerd? Hoe verandert je lichaamshouding, je hartslag, je ademhaling? Focus op het hier en nu en besef dat je veilig bent. Adem een paar keer diep in en uit, en zeg tegen jezelf: "Ik ben veilig, geliefd en goed omringd. Ik kan er nu voor kiezen om het los te laten."

Wees je bewust dat je niet je gedachten bent maar enkel de observator.

Een volgende stap zou kunnen zijn dat je het opschrijft en erover reflecteert. Wat mij helpt, is om vanuit een derde persoon te schrijven: "Mijn ego ziet of denkt dit...". Een cliënt van mij kwam met een hilarisch maar heel goed voorbeeld "De dramaqueen in mij zegt...".

Kan je wat hulp gebruiken bij het loslaten? Ik begeleid je graag op deze reis! Boek hier je sessie. 


Sign in to leave a comment
Hoe jij een moeilijk gesprek kunt overleven
Communicatie