Geen 'neen' zeggen uit angst.
"Ik voel me compleet overwerkt, ben moe en extreem prikkelbaar".

Ze zei nooit 'nee' tegen haar kinderen, niet omdat ze een 'people pleaser' was, maar uit angst hen te verliezen. De bron van haar vermoeidheid ging veel dieper dan ze aanvankelijk dacht en bracht haar terug naar een diepgewortelde overtuiging die ervoor zorgde dat ze dwangmatig haar kinderen tevreden wilde stellen. Sinds haar scheiding voelde ze zich gefaald als moeder, en dat wilde ze nu compenseren door toe te geven aan alles wat de drie koppies van haar verlangden.

Hierdoor verloor ze langzaam zichzelf. Zelfzorg was allang geen prioriteit meer. Elke 'nee' bracht voor haar een zwaar schuldgevoel en diepgewortelde angst met zich mee. Angst om teleur te stellen, angst om niet geliefd te worden, angst om afgewezen te worden. Ze vreesde zelfs dat haar kinderen dichter naar hun vader zouden groeien.

Na de coachingsessie keerde ze huiswaarts met nieuwe inzichten en twee actiestappen, vastbesloten om zichzelf weer op de eerste plaats te zetten. Haar kinderen blijven een prioriteit, maar nu beseft ze dat ze pas echt goed voor hen kan zorgen als ze ook goed voor zichzelf zorgt!

Klaar om jezelf op de eerste plaats te zetten en in balans te komen? Boek hier je eerste coachingssessie.

Sign in to leave a comment
Seks of bloemen?
The 5 Languages of Love