Weg met die ongezonde gewoonte
Stoppen met alcohol (& eender welke andere ongezonde gewoonte)

(Scrol naar beneden om rechtstreeks naar de oefening te gaan)

Van wanhopige pogingen om 1 maand te stoppen naar 1,5 jaar geen alcohol (and still going strong)

↓ This Is How We Do It! 🎶

Een volledig jaar heb geprobeerd om een maand lang geen alcohol te drinken. Het lukte me gewoon weg niet en het ging zo ver dat ik me zorgen begon te maken. Ben ik nu echt niet sterk genoeg om één maand niets te drinken?

Wellicht ben ik sterker! 💪🏼 En kan ik vandaag zeggen dat ik 1,5 jaar geen druppel meer heb aangeraakt. Wil je weten hoe je écht verandering doorvoert in je leven? Scrol naar beneden.

This will change your life - literally!

Maak een TO-BE list i.p.v. een to-do list

Als mensen willen streven naar een doel voor zichzelf, proberen ze behulpzame gewoontes aan te nemen, in de hoop dat deze verandering hen naar het gewenste doel zal brengen. Maar de realiteit is dat de kans dat ze deze veranderingen volhouden niet zo groot is. Dit heeft weinig of zelfs niets te maken met wat ze doen, maar eerder met de volgorde waarin ze het doen. Vooraleer je je gedrag gaat veranderen, wil je eerst in een nieuwe identiteit stappen!

Waarom lottowinnaars geen miljonairs blijven en diëten geen stand houdt

Dit is vergelijkbaar met waarom mensen die de loterij winnen, uiteindelijk geen miljonairs blijven. Ze hebben weliswaar het geld van een miljonair, maar niet de mindset. Het denkpatroon dat ze hadden voor de loterij, verandert niet, en daardoor blijven ze vasthouden aan destructieve levensgewoonten, maar dan in meer luxueuze omstandigheden.

OWN THE NEW YOU!

De kunst is om je niet alleen te focussen op wat je moet veranderen maar ook op de identiteit die hierbij past. Het veranderen van gewoonten begint met het aannemen van een mindset die in alignement ligt met je doelen. Je zult voelen dat de nieuwe gewoonten natuurlijker aanvoelen en het gemakkelijker wordt om ze op lange termijn vol te houden!

Deze oefening kan je hierbij helpen

Neem een pen en papier en vul de volgende vragen in: 
Spoel de tijd even door naar het moment waar je je doel hebt bereikt. Wat zie je?

  1. Wat ben je aan het doen? Hoe gedraag je je?
  2. Wat zijn je prioriteiten? Wat vind je belangrijk in je leven?
  3. Met welke mensen wordt je omringd? 
  4. Hoe ga je met geld om / hoe ziet de inhoud van je frigo eruit?
  5. Hoe ga je met je vrienden om? 
  6. Hoe ziet zelfzorg eruit? 
  7. Hoe zien andere mensen jou?

Als jij ervoor kiest om die persoon vandaag al te zijn, wat denk je dat er dan gaat gebeuren? Hoe zal dit je huidige keuzes beïnvloeden en waar zal dit je brengen?  


Ben je klaar om een niveau hoger te gaan? Welkom bij The Next Level You Project! Hier gaan we verder dan alleen het helder maken van jouw visie; we nemen je mee in een reis om die visie om te zetten in een krachtige en doelgerichte roadmap! Lees verder...  

Aanmelden om een reactie achter te laten
Omgaan met emoties
Do's & Dont's