Vier intenties waar jij meer van wilt
Wild, puur, vrij en verbonden

Moe, overweldigd, verloren en overprikkeld. Zo voelde de laatste weken voor mij. We hebben er allemaal wel eens last van. Ik hoor het bij mijn cliënten, vrienden en familie. Onze agenda staat stampvol en de weken vliegen voorbij. Wanneer iemand ons vraagt hoe onze week was, kunnen we het amper navertellen. 

Ik hoorde laatst een metafoor en ik bedacht me "I need to slow things down". Het ging ongeveer als volgt: "Wanneer je in een sneltrein zit & je kijkt uit het raam, zie je enkel een wazig beeld. Van zodra de trein vertraagd, wordt alles mooi helder." 

We zijn vaak zodanig opgezogen in de ratrace van het leven, dat we de mooie dingen simpelweg niet opmerken. Zelfs de mama's en papa's hebben het gevoel dat ze onvoldoende bewust genieten van hun kinderen. 

Hoe kan een intentie hierbij helpen?

Je kan er nu voor kiezen om op de rem te gaan staan. Om dit besluit te versterken, daag ik je uit om er enkele intenties aan toe te voegen, bv. de vier intenties WILD, VRIJ, PUUR & VERBONDEN. 

WILD

Je kiest ervoor om je vaker terug te trekken in de natuur. Dit voor langere tijd, zonder afleidingen, zonder meldingen, zonder de drang om je camera boven te halen. De natuur intrekken en gewoon zijn. Geen verwachtingen, geen verplichtingen, geen haast. 

VRIJ
Terug vaker 'neen' zeggen en vrije momenten inplannen. Weekenden zonder to-do's met de ruimte voor jezelf om te kiezen wat jij op dat moment nodig hebt. De moed hebben om 'disliked' te worden en gewoon je gevoel volgen (aanrader: het boek 'The Courage to be disliked'). 

PUUR 
Puur mens zijn. Geen nood voelen om te veranderen of je aan te passen met de intentie om 'erbij te horen'. Zuiver zijn in je communicatie maar ook in je handelen. Leven met waarden in alignement met je doen, denken, voelen en zeggen. 

VERBONDEN
Regelmatig intunen bij jezelf. Mindful zijn over de connectie die je voelt met de natuur rondom je. Kwaliteit boven kwantiteit waarbij je jezelf zoveel mogelijk omringt met mensen die je inspireren en energie geven. 

Waar ben jij meer naar opzoek in je leven? Kan jij dit vertalen in drie a vijf intenties? 

Aanmelden om een reactie achter te laten
Kalmeer je geest
In minder dan twee minuten.