Klaar om te vertragen?
Wild, puur, vrij en verbonden

Ik hoor het bij mijn cliënten, vrienden en familie. Onze agenda's zitten barstensvol en de weken lijken voorbij te vliegen. Wanneer iemand ons vraagt hoe onze week was, kunnen we amper een samenhangend verhaal vertellen.

Wanneer je in een sneltrein zit en je kijkt uit het raam, zie je enkel een wazig beeld. Van zodra de trein vertraagt, wordt alles mooi helder.

We zijn vaak zo opgeslokt door de ratrace van het leven dat we de mooie dingen simpelweg niet opmerken. Zelfs ouders hebben het gevoel dat ze onvoldoende bewust genieten van hun kinderen.

Hoe kan een intentie hierbij helpen? 

Je kan ervoor kiezen om nu op de rem te staan. Om dit besluit te versterken, daag ik je uit om intenties te bedenken. Als bijvoorbeeld deel ik graag mijn vier intenties: WILD, VRIJ, PUUR & VERBONDEN.

WILD Kies ervoor om je vaker terug te trekken in de natuur. Neem de tijd, zonder afleidingen, zonder meldingen, zonder de drang om je camera boven te halen. Trek de natuur in en durf gewoon te ZIJN. Geen verwachtingen, geen verplichtingen, geen haast.

VRIJ Zeg vaker 'nee' en plan vrije momenten in. Weekenden zonder to-do's met ruimte voor jezelf om te kiezen wat jij op dat moment nodig hebt. Heb de moed om 'disliked' te worden en gun je de ruimte om je gevoel te volgen. (aanrader: het boek 'The Courage to be disliked').

PUUR Omarm je menselijkheid. Voel geen noodzaak om te veranderen of je aan te passen om 'erbij te horen'. Wees zuiver in je communicatie en handelen. Zorg dat je waarden in lijn liggen met je doen, denken, voelen en zeggen.

VERBONDEN Tune regelmatig in bij jezelf. Wees mindful van de connectie die je voelt met jezelf en de natuur om je heen. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit en omring jezelf met mensen die je inspireren en energie geven.

Waar ben jij naar op zoek in je leven? Kun je dit vertalen in drie tot vijf intenties? Laat ze mij weten door me een mailtje te sturen naar info@elkejordens.com!

Aanmelden om een reactie achter te laten
Kalmeer je geest
Twee minuten is all you need!