Timemanagement
TOOL #1

Breng orde in de chaos, structuur aan je agenda en werk effectief en efficiënt.  

Stel je voor dat... 

  • je dagen gestructureerd verlopen,
  • je effectief taken krijgt afgewerkt, ruim voor je deadline verloopt;
  • je meer rust en orde ervaart in je leven,
  • je geen tijd verdoet aan eindeloos scrollen, Netflix en YouTube binchewatchen
  • ...

Een veel voorkomende trigger voor eindeloos scrollen is onze ellenlange to-do lijst waar we liever niet aan willen denken. Bijgevolg willen we de confrontatie uit de weg gaan door afleiding te zoeken via o.a. social media.

Het probleem hierbij (en dat weten we allemaal), is dat de oorzaak niet wordt opgelost waardoor we in een vicieuze cirkel terecht komen. 

Jij hebt de keuze, het is jouw verantwoordelijkheid

Jij hebt de keuze om dit patroon te doorbreken en ik wil je hierbij helpen door je een bewezen tool aan te rijken, eentje die je kan helpen met die ellenlange to-do lijst.

Nl. de Prioriteitenmatrix van Dwight Eisenhower


De prioriteitenmatrix is een handig, snel en overzichtelijk tool om prioriteiten te stellen. Het maakt je besluitvaardiger en zorgt voor meer focus. Na +-10 minuten heb je al een helder en gestructureerd overzicht van je prioriteiten. De perfecte basis dus om een actieplan op te maken, een planning die ervoor zorgt dat je gefocust en doelgericht tewerk gaat zonder de nood te voelen om afleiding te zoeken!

De matrix bestaat uit vier kwadranten waarin je jouw taken en doelstellingen kunt indelen. Je stelt prioriteiten door eerst te kijken of taken belangrijk zijn. Daarna bepaal je welke taken dringend zijn of gepland kunnen worden.

Veel succes!

PS: Vergeet niet je energie te verdelen om jouw prioriteiten in evenwicht te brengen. Wat je kan doen is bv. drie belangrijke to-do's van die dag opschrijven als prioriteit. Als de rest nog niet gedaan is, hoeft dat geen ramp te zijn. Morgen is nog een dag! 😉

Veel liefs,

Elke 🌞


Oefening: omgaan met triggers
Scrol naar beneden voor de oefening