Breng structuur in je dagen!
De Prioriteitenmatrix
Stel je eens voor... 
  • Dat je dagen soepel en gestructureerd verlopen.
  • Dat je taken effectief afrondt, ruim voor de deadlines.
  • Dat je meer rust en orde ervaart in je leven.
  • Dat je kostbare tijd niet verspilt aan eindeloos scrollen, Netflix-binges, of YouTube-marathons...

Een veelvoorkomende trigger voor dat eindeloze scrollen is die overweldigende to-do lijst waar we het liefst niet aan denken. En wat doen we dan? Afleiding zoeken, bijvoorbeeld op social media, om die confrontatie te vermijden.

Maar hier zit het probleem (dat weten we allemaal): we lossen het onderliggende probleem niet op. Voor we het beseffen, belanden we in een vicieuze cirkel waar we niet gemakkelijk uitkomen.

Jij kunt dit doorbreken!

Jij hebt de macht om dit patroon te doorbreken, en ik sta klaar om je te helpen met een bewezen tool: de Prioriteitenmatrix van Dwight Eisenhower.


De Prioriteitenmatrix is een handige, snelle en overzichtelijke tool om prioriteiten te stellen. Het maakt je besluitvaardiger en zorgt voor meer focus. Na slechts ongeveer 10 minuten heb je al een helder en gestructureerd overzicht van je prioriteiten. Dit is de perfecte basis om een actieplan op te stellen, waardoor je gefocust en doelgericht aan de slag kunt!

Hoe werkt het?

De matrix bestaat uit vier kwadranten waarin je jouw taken en doelstellingen kunt indelen. Je bepaalt prioriteiten door eerst te kijken of taken belangrijk zijn. Daarna bepaal je of ze dringend zijn of gepland kunnen worden.

Veel succes!

PS: Vergeet niet je energie te verdelen over de verschillende taken. Wat je kan doen is bv. drie belangrijke to-do's van die dag opschrijven als prioriteit. Als de rest nog niet gedaan is, hoeft dat geen ramp te zijn. Morgen is nog een dag! 😉

Aanmelden om een reactie achter te laten
Oefening: omgaan met triggers
Scrol naar beneden voor de oefening