Oefen optimisme in twee min/dag

Tijdens het beluisteren van een podcast hoorde ik: “Gratitude turns a moment into something better and it takes us with it".

Opzoek gaan naar de betekenis achter een pijnlijke of vervelende situatie, stelt je in staat om acceptatie om te zetten in dankbaarheid. Het vraagt wat oefening en tijd maar het is het meer dan waard. 

Ik vertel je graag over twee praktische manieren die jou hierbij kunnen helpen. Dit zijn gewoonten die je makkelijk kunt implementeren en niet meer dan twee minuten van je tijd vragen:

1. Ochtendgewoonte

Wanneer je deze gewoonte voor min. 21 dagen voortzet, kan het volgens onderzoek je niveau van optimisme voelbaar verhogen. Doe dit voor je op je gsm kijkt, de tv aanzet, ontbijt,  de kinderen ophaalt etc.

Zoek een plek op waar je rustig zit en waar je je comfortabel voelt. Zet eventueel een timer zodat je je niets van de tijd moet aantrekken, neem een schriftje en begin met schrijven. Noteer drie zaken waar jij je vandaag dankbaar voor voelt en probeer iedere dag iets nieuw te benoemen.

Wil je de kracht van dankbaarheid nog intenser ervaren of ben je benieuwd naar een andere manier? Lees dan verder!

2. Avondgewoonte

Neem voor het slapengaan twee minuten. Denk aan één betekenisvol moment van die dag bv. een gesprek dat je hebt gehad, een knuffel of een bericht dat je hebt gekregen, de warmte van de zon, de hond van de buren die je kwam begroeten,... Schrijf voor twee minuten zoveel mogelijk details op over dit moment. Hoe voelde je je? Wie was er bij je? Wat zag je? 

Op deze manier beleef je het gevoel opnieuw en misschien zelfs intenser. Je hersenen kennen nl. het verschil niet tussen de realiteit en enkel een gedachte.

Let's go Hygge

Maak de plek gezellig: dim het licht, steek een kaarsje aan, neem een theetje erbij en zet eventueel wat meditatiemuziek op (aanrader: zoek op spotify de lijst 'Reading Soundtrack' op, you'll love it).

Aanmelden om een reactie achter te laten
I finally got off his back
Will he get off yours?