Dankbaarheid, de hoogste frequentie die je kan bereiken.

Tijdens het beluisteren van een podcast hoorde ik: “Gratitude turns a moment into something better and it takes us with it".

Voor je verder gaat, nog even dit: op zoek gaan naar de betekenis achter een pijnlijke of vervelende situatie vraagt inderdaad wat oefening en tijd. Ik begrijp heel goed hoe uitdagend dit kan zijn.  Het proces van acceptatie en het vinden van dankbaarheid in moeilijke momenten is een persoonlijke reis, en het is normaal dat het tijd kost. Wees geduldig met jezelf terwijl je deze oefeningen probeert, en onthoud dat elke stap die je zet in de richting van meer bewustwording en dankbaarheid een waardevolle is. 

Ik vertel je graag over twee praktische manieren die jou hierbij kunnen helpen. Dit zijn gewoonten die je makkelijk kunt implementeren en niet meer dan twee minuten van je tijd vragen:

1. Ochtendgewoonte

Wanneer je deze gewoonte voor minimaal 21 dagen voortzet, kan het volgens onderzoek je niveau van optimisme voelbaar verhogen. Doe dit voor je op je gsm kijkt, de tv aanzet, ontbijt, de kinderen ophaalt,...

Zoek een plek waar je rustig zit en waar je je comfortabel voelt. Zet eventueel een timer zodat je je niets van de tijd moet aantrekken, neem een schriftje en begin met schrijven. Noteer drie zaken waar jij je vandaag dankbaar voor voelt en probeer iedere dag iets nieuws te benoemen.

Wil je de kracht van dankbaarheid nog intenser ervaren of ben je benieuwd naar een andere manier? Lees dan verder!

2. Avondgewoonte

Neem voor het slapengaan twee minuten. Denk aan één betekenisvol moment van die dag, bijvoorbeeld een gesprek dat je hebt gehad, een knuffel of een bericht dat je hebt gekregen, de warmte van de zon, de hond van de buren die je kwam begroeten, enzovoort. Schrijf voor twee minuten zoveel mogelijk details op over dit moment. Hoe voelde je je? Wie was er bij je? Wat zag je?

Op deze manier beleef je het gevoel opnieuw en misschien zelfs intenser. Je hersenen kennen namelijk het verschil niet tussen de realiteit en een inbeelding.

TIP:

 Je zult merken dat deze oefening nog krachtiger wordt als je je voorstelt hoe iemand anders zich uiterst dankbaar voelt. Probeer eens een video op YouTube te bekijken waarin iemand verrast wordt en overladen wordt met emoties van dankbaarheid. Je zult zien hoe dit het gevoel van dankbaarheid versterkt! ;)

Let's go Hygge Maak de plek gezellig: dim het licht, steek een kaarsje aan, neem een theetje erbij en zet eventueel wat meditatiemuziek op (aanrader: zoek op Spotify de lijst 'Reading Soundtrack' op, you'll love it).

Ervaar de kracht van dankbaarheid en breng meer positiviteit in je leven!

Aanmelden om een reactie achter te laten
I finally got off his back
Will he get off yours?