Een eerlijke review

Ine schreef een review over de bijkomende twijfels, uitdagingen en kwetsbaarheden.

woman in white vest and black bikini with hand on chest

"Als ik eerlijk ben, had ik heel wat twijfels van tevoren en stond ik eerder sceptisch tegenover coaching. De grootste vragen die ik me stelde waren:  “Heeft het wel nut?” Helpt het wel” en “Gaat er een klik zijn?”. Ook het financiële plaatje speelde mee.

Toch heb ik de stap gewaagd en ik moet zeggen, het is een super ervaring. De coaching heeft me zoveel wijzer gemaakt en keer op keer leer ik mezelf beter kennen. Elke is ontzettend aangenaam en straalt rust uit. Ik voel me ook altijd opgeladen achteraf. Gek gevoel want vaak kom ik eraan met een onrustig gevoel vanwege een hectische dag maar erna ben ik zo zen. Dat is een fijn en welgekomen gevoel.

Tijdens de coachingsessies word ik meermaals geconfronteerd met onverwerkte thema’s uit het verleden. Het is niet iets dat wordt geforceerd maar eerder iets dat organisch gebeurt. Ik voel me veilig en Elke voelt vertrouwd aan waardoor ik me gemakkelijk openstel. Onderwerpen die ik in het verleden liever vermeed, komen nu aan bod waardoor er ook ruimte komt om deze te verwerken.

Het is bij haar dat ik voor de eerste keer mijn emoties toeliet. Ik merk dat ik nu ook anders omga met tegenslagen. Waar ik in het verleden afleiding zou zoeken, richt ik me nu op mijn gevoel. Gisteren kreeg ik bv. slecht nieuws te horen. De emotie komt binnen en ik laat het toe. Ik merk dat ik me lichter voel en de emotie sneller zakt. IK MAG ME SLECHT VOELEN. Dat is iets dat ik geleerd heb uit de coaching. Vroeger voelde het als een schande naar de kinderen toe. Nu durf ik aangeven als ik me een moment niet goed voel. Dan weten ze dat mama wat meer ruimte nodig heeft en dat ze het niet persoonlijk moeten nemen als mama wat ‘korter van stof is’. 

Ik heb Elke al aan verschillende vriendinnen aanbevolen. Je houdt automatisch halt en staat stil i.p.v. altijd maar door te razen. Ik heb rust gevonden bij haar en heb leren stilstaan. Regelmatig de pauzeknop induwen is de boodschap waar ik nood aan had.  

Elke inspireert, niet alleen tijdens haar sessies maar ook via haar Instagram. Daar haal ik ontzettend veel uit en zie ik als een mooie aanvulling op de coachingsessies. Bijvoorbeeld de 5-4-3-2-1 oefening maakt een wereld van verschil voor mij. Zoiets klein en banaal dat je denkt “alé, nondedju Elke heeft gelijk”.

Kortom, Elke is een positief ingesteld persoon die energie en rust uitstraalt. Waar psychologen in het verleden blijven hameren op verleden heb ik het gevoel dat ik bij Elke terug vooruit durf kijken."