Geen 'neen' zeggen uit angst.
"Ik voel me compleet overwerkt, ben moe en extreem prikkelbaar".

"Ik voel me compleet overwerkt, ben moe 

en extreem prikkelbaar". 

 Ze is een hardwerkende ondernemer en moeder van drie wanneer ze voor de tweede keer op mijn computerbeeld verschijnt.  

“Ik zeg altijd maar ‘ja’ want ik ben bang dat ze anders geen hulp meer zullen vragen aan hun mama. Of erger nog, ze gaan het misschien aan mijn ex vragen. Wie ben ik dan nog?"

"Iedere ‘neen’ hangt samen met een groot schuldgevoel" hoor ik haar zeggen. Schuldgevoel en angst. Angst dat haar kinderen haar niet meer zullen zien staan. Angst om teleur te stellen. Angst om afgeschilderd te worden als egoïst. 

Er was al lang geen sprake meer van zelfzorg. 

Het was een intense sessie. Een sessie gepaard met confrontatie, verdriet maar vooral veel inzichten. De oorzaak van haar angst zat veel dieper dan ze feitelijk dacht en bracht haar naar haar scheiding, een tijd waar ze haar als mama gefaald voelde. Dit wilde ze nu compenseren waardoor ze stilletjes haarzelf verloor. Er was al lang geen sprake meer van zelfzorg. 

Actiestappen

Na de sessie ging ze naar huis met nieuwe inzichten en twee actiepunten. Klaar om haarzelf terug op de eerste plaats te zetten en zo nog beter te kunnen functioneren in haar rol als mama. 

1.    “Ik ga intensief reflecteren en verder gebruik maken van coaching. Ik wil kunnen loslaten en een andere betekenis aan mijn scheiding kunnen geven.”

2.    “Ik ga in gesprek met mijn kinderen en ik laat hen weten dat mama hen graag ziet maar dat mama vaker neen gaat zeggen. Want als ik me goed verzorg, ga ik eens zo goed mijn rol als mama kunnen vervullen”

En nu is het aan jou!

Struggel je zelf met 'neen' zeggen en wil je dit anders zien? 
Plan dan vandaag nog een gratis intakegesprek in. 

Plan een intake gesprek


Seks of bloemen?
The 5 Languages of Love