WILD, VRIJ, PUUR, VERBONDEN
Vier intenties waar we meer van willen.

Wild & Free


Te mooi om waar te zijn? 

Moe, overweldigd, verloren en overprikkeld. Zo voelde de laatste weken van mijn 27ste levensjaar. We hebben er allemaal wel eens last van. Ik hoor het bij mijn coachees, vrienden en familie. Onze agenda staat stampvol en de weken vliegen voorbij. Wanneer iemand ons vraagt hoe de voorbije weken eruitzagen, kunnen we het amper navertellen. 

Ik hoorde laatst een metafoor en ik bedacht me "I need to slow things down". Het ging ongeveer als volgt: 

"Wanneer je in een sneltrein zit & je kijkt uit het raam, zie je enkel een wazig beeld. 
Van zodra de trein vertraagd, wordt alles mooi helder." 

We zijn vaak zodanig opgezogen in de ratrace van het leven, dat we de mooie dingen simpelweg niet opmerken. Zelfs de mama's en papa's hebben het gevoel dat ze onvoldoende bewust genieten van hun kinderen. 

Hoe kan een intentie hierbij helpen?

Ik besluit om op de rem te gaan staan. Om dit besluit te versterken, koppel ik er enkele intenties aan toe: nl. WILD, VRIJ, PUUR & VERBONDEN. 

WILD

Ik wil me vaker terugtrekken in de natuur. Dit voor langere tijd, zonder afleidingen, zonder meldingen, zonder de drang om mijn fototoestel boven te halen. De natuur intrekken en gewoon zijn. Geen verwachtingen, geen verplichtingen, geen tijd. 

VRIJ
Terug vaker 'neen' zeggen en vrije momenten inplannen. Weekenden zonder to-do's waar ruimte is voor intuïtief en impulsief te kunnen handelen. Mijn gevoel volgen en eerlijk durven zijn waar ik de moed heb om 'disliked' te worden (aanrader: het boek 'The Courage to be disliked'). 

PUUR 
Puur mens zijn. Puur Elke zijn. Geen nood voelen om te veranderen of me aan te passen met de intentie om 'erbij te horen'. Zuiver zijn in mijn communicatie maar ook in mijn handelen. Leven waar mijn waarden in één lijn liggen met mijn doen, denken, voelen en zeggen. 

VERBONDEN
Regelmatig intunen bij mezelf en me terug te trekken in de natuur, waar ik mindful ben over de connectie die ik voel met de natuur rondom mij. Kwaliteit boven kwantiteit waarbij ik mij zoveel mogelijk omring met diegene die me inspireren en energie aanleveren. 

Waar ben jij meer naar opzoek in je leven? Hoe kan jij dit vertalen in drie tot vijf intenties? 

Kalmeer je geest
In minder dan twee minuten.